Keyware stapt in Franse sectorgenoot

Keyware-topman Stephane Vandervelde ©Thomas De Boever

De leverancier van betaalterminals en verwerker van betalingen Keyware telt 4 miljoen euro voor 40 procent van de aandelen van het Franse Magellan SAS.

Keyware  financiert de 4 miljoen zonder beroep te doen op zijn aandeelhouders: 3 miljoen euro cash (eigen middelen en lening) en 1 miljoen euro in aandelen Keyware.

Het 16 jaar oude Magellan levert oplossingen voor het beheer van elektronische transacties en faciliteert elektronische betalingen. Keyware gaat de Franse technologie in zijn betaaloplossingen integreren. Het gaat onder meer over het beveiligen van kritieke data.

Magellan boekte vorig jaar met 16 werknemers een omzet van 3,3 miljoen euro, een bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen (ebitda) van 1 miljoen euro en een nettowinst van 0,2 miljoen euro. In het klantenbestand staan onder meer Crédit Agricole, Société Générale, Orange, Carrefour en Air France.

Ter vergelijking: Keyware realiseerde in 2015 een omzet van 12,5 miljoen euro, een bedrijfswinst van 3,2 miljoen euro en een nettowinst van 5,3 miljoen euro.

Keyware kan zijn belang in Magellan later nog opdrijven door middel van een aankoopoptie. 

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content