Advertentie

Melexis groeit snel, maar winstmarge onder druk

©Dieter Telemans

Melexis, dat chips levert aan de automobielsector, boekte in het voorbije kwartaal 17 procent omzetgroei. Goed voor een kwartaalrecord. Maar de winstmarge staat onder druk.

De omzet groeide sneller dan verwacht, maar daar tegenover staat een teleurstellende winstmarge. De bedrijfswinst (ebit) steeg in het vierde kwartaal met 22 procent, maar bleef ruim achter op de analistenverwachtingen. De operationele winstmarge bedroeg 25 procent, terwijl analisten gemiddeld op 27,1 procent hadden gerekend. Waardeverminderingen en uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling kwamen hoger uit dan verwacht.

De nettowinst in het vierde kwartaal bedroeg 20,2 miljoen euro. Traditiegetrouw geeft Melexis geen informatie over het dividend; dat gebeurt pas in de zomer.

Voor 2015 geeft het management gelijkaardige vooruitzichten: 8 à 14 procent omzetgroei, met een winstmarge van minstens 25 procent. Indien de euro/dollar-koers aan het huidige niveau (1,15 dollar) blijft, rekent het bedrijf op 18 à 24 procent omzetgroei en minstens 26 procent operationele winstmarge.

©rv

Melexis is gespecialiseerd in de ontwikkeling van chips en sensoren voor de automobielindustrie. Het bedrijf werd de voorbije kwartalen bejubeld door beleggers. De beurswaarde van het Ieperse bedrijf is intussen al tot boven 1 miljard euro gestegen. 'Maar het aandeel is priced for perfection', zei Guy Sips van KBC Securities deze week nog weten. Er was dus weinig ruimte voor teleurstelling in het jaarrapport.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud