Microsoft even waardevoller dan Apple

©Photo News

De beurswaarde van Microsoft klom maandag even boven die van Apple. Dat maakte van Microsoft het waardevolste beursgenoteerde bedrijf ter wereld.

Het was voor het eerst in 8 jaar dat Microsoft een grotere beurswaarde had dan Apple . De beurswaarde van beide bedrijven kruiste elkaar aan zo'n 814 miljard dollar.

De aandelen van de iPhone-maker zitten in het slop nadat signalen waren verschenen dat de vraag naar de nieuwe iPhones slabakt. Enkele maanden geleden doorbrak de beurswaarde van Apple nog de mythische grens van 1.000 miljard dollar als eerste beursgenoteerde bedrijf ooit. Begin oktober bereikte de waarde een piek van ongeveer 1.120 miljard dollar. 

Maar sindsdien verloor het bedrijf uit Californië meer dan 300 miljard dollar aan beurswaarde. Microsoft dankte zijn koppositie aan het feit dat het aanmerkelijk minder in waarde is gezakt. Het softwarebedrijf dat groot werd met besturingssysteem Windows en kantoorsoftware, maar tegenwoordig ook veel clouddiensten levert, bereikte maandag tussentijds op de handelsdag een waarde van 814 miljard dollar. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud