Teamleader lanceert investeringsfonds van 1 miljoen euro

Jeroen De Wit, de CEO van Teamleader. ©Teamleader

Het fonds moet software-ontwikkelaars over de streep trekken om hun software te laten aansluiten op het Marketplace-platform van Teamleader.

De Gents scale-up Teamleader lanceert een fonds van een miljoen euro om softwareontwikkelaars te helpen integraties op te bouwen voor Marketplace, het platform van Teamleader. Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend op het Work Smarter event in Gent.

Op die manier wil het jonge bedrijf het aantal integraties met productiviteits-apps voor kmo's opdrijven. Lokale Europese softwarebedrijven maken kans op een deel van het fonds, dat voornamelijk gesponsord wordt door het investeringsvehikel Fortino. Onder andere voormalig Telenet-hoofd Duco Sickinghe zit in Fortino.

170 applicaties

Teamleader verkoopt aan kmo's software die het beheren van klantenrelaties in goede banen leidt, maar maakt ook de digitalisering van facturatie mogelijk. Het platform Marketplace is een platform waar gebruikers integraties kunnen vinden andere toepassingen, zoals Outlook en Exact zodat de ruim 8.000 Europese klanten hun Teamleader-facturen kunnen synchroniseren.

'Teamleader is de eerste stap voor veel kmo's richting digitale transformatie. Maar we wilden nog een stap verder gaan. We hebben nu al 170 actieve applicaties op ons platform en elke gebruiker gebruikt gemiddeld vijf applicaties. We willen dat nu verder accelereren door middel van samenwerkingen met softwareontwikkelaars', zegt CEO Jeroen De Wit.

Geen overbruggingsfunctie

Lokale integratie is heel belangrijk voor het bedrijf, dat actief is in de Benelux, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië. 'Wij maken een miljoen euro vrij om te co-investeren, maar in wat we investeren is afhankelijk van de prioriteit in elk land. Soms is het bijvoorbeeld interessanter om integraties in Duitsland te hebben rond in-voicing in plaats van CRM', legt De Wit uit. Hij benadrukt dat het investeringsfonds geen overbruggingsfunctie heeft totdat Teamleader zelf klaar is met nieuwe applicaties om er dan mee te kunnen concurreren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud