Tiener opgepakt wegens hacken Twitteraccounts

©AFP

In de Amerikaanse staat Florida is een tiener aangehouden wegens het hacken van Twitter. Onder meer Barack Obama, Joe Biden, Bill Gates en Elon Musk behoorden tot de slachtoffers.

In de Amerikaanse stad Tampa, in de staat Florida, heeft de politie vrijdagmorgen lokale tijd Graham Ivan Clark opgepakt. De 17-jarige jongeman wordt ervan verdacht het brein te zijn achter een hack van bekende mensen.

Half juli werd op 130 accounts van vooraanstaande mensen plotseling een louche deal met bitcoins aangeboden. Onder de slachtoffers waren de Amerikaanse ex-president Barack Obama, huidig Democratisch presidentskandidaat Joe Biden, miljardair Mike Bloomberg, Microsoft-baas Bill Gates, Amazon-oprichter Jeff Bezos en Elon Musk, de topman van autoproducent Tesla. Ook Kanye West en zijn vrouw Kim Kardashian liepen in het vizier van de hacker.

We stellen het op prijs dat de autoriteiten in dit onderzoek snel tot actie overgingen.
Twitter

Volgens Amerikaanse media zijn tegen de 17-jarige verdachte dertig aanklachten geformuleerd voor 'het oplichten van mensen in de hele VS'. Met de actie zou de hacker in een dag meer dan 100.000 dollar verzameld hebben.

De autoriteiten hebben niet alleen Graham Ivan Clark op hun radar staan. Ze pakten vrijdag ook een 19-jarige Brit en een 22-jarige uit Orlando op. Net als Clark zijn ze in staat van beschuldiging gesteld.

Twitter toonde zich vrijdagavond verheugd over de arrestatie van de tiener. 'We stellen het op prijs dat de autoriteiten in dit onderzoek snel tot actie overgingen. We blijven met hen samenwerken.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud