Verlinvest en co. brengen online kledingwinkel naar de beurs

Global Fashion Group is een zusterbedrijf van het alombekende Zalando. Het is met modewebwinkels actief in regio's zoals Oceanië, Rusland, India en Zuidoost-Azië. ©Bloomberg

De online kledingverkoper Global Fashion wil 300 miljoen euro ophalen via de verkoop van nieuwe aandelen.

Global Fashion Group groepeert een aantal webwinkels die het model van de Duitse modewebwinkel Zalando buiten Europa succesvol proberen te maken. Ze is onder meer actief in regio's zoals Oceanië, Rusland, India en Zuidoost-Azië.

Het bedrijf heeft het investeringsfonds Rocket Internet  van de broers Samwer als aandeelhouder. Zij brachten onder meer eerder al Zalando  naar de beurs. Ook Verlinvest, het investeringsfonds van de AB InBev-familie de Spoelberch, heeft een onbekend aandeel in Global Fashion Group.

Het bedrijf trekt de komende maanden naar de beurs van Frankfurt. De groep wil via de verkoop van nieuwe aandelen 300 miljoen euro ophalen. Het geld dient voor investeringen in het technologieplatform en in de distributie (automatisering).

Global Fashion Group baat de platformen The Iconic, Dafiti en Lamoda uit. Ze telt 11,2 miljoen klanten en boekte vorig jaar 1,16 miljard euro omzet. De bedrijfswinstmarge (ebitda) kwam uit op een negatieve -4,3 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect