Advertentie

Agfa-Gevaert besteedt IT grotendeels uit aan Atos

Agfa-Gevaert-CEO Pascal Juéry. ©Dries Luyten

Agfa-Gevaert neemt voor zijn IT Atos in de arm. De operatie past in het transformatieplan van de beeldvormingsgroep, die haar operationele efficiëntie wil verhogen en de ondersteunende diensten tegen het licht houdt.

Agfa-Gevaert laat donderdagochtend weten dat het een groot stuk van zijn interne IT-activiteiten aan Atos uitbesteedt, een specialist in digitale transformatie.

Via de deal wil Agfa-Gevaert, dat zijn ondersteunende diensten tegen het licht houdt, zijn efficiëntie boosten. 'Als onderdeel van ons transformatieprogramma streven we naar een eenvoudige, wendbare en toekomstgerichte digitale organisatie', zegt CEO Pascal Juéry in het communiqué.

'Dankzij die samenwerking zullen we ons volledig kunnen concentreren op onze klanten en op de evolutie van onze producten, terwijl we voor onze state-of-the-art IT-oplossingen en -ontwikkelingen kunnen vertrouwen op een partner. De
kwaliteitsstandaarden en de technische vaardigheden van Atos sluiten perfect aan
bij onze behoeftes.'

Arbeidsvoorwaarden

De activiteiten die transfereren naar Atos worden momenteel door zo'n 200 IT-medewerkers van Agfa-Gevaert uitgevoerd wereldwijd. 'In Europa zullen een 150-tal personen de transfer maken naar Atos en er dezelfde arbeidsvoorwaarden genieten als voordien bij ons', zegt Agfa-Gevaert woordvoerster Viviane Dictus.

Eerder deze maand raakte al bekend dat Agfa-Gevaert zich door de oplopende grondstoffenkosten genoodzaakt zag om voor de derde keer in minder dan tien maanden de prijzen van zijn offsetdrukplaten te verhogen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud