Agfa sluit Duitse fabriek

©Tim Dirven/ID

De beeldvormingsgroep reorganiseert haar productie van radiografie in Duitsland. Dat is slecht nieuws voor 159 werknemers.

Agfa-Gevaert snoeit opnieuw in zijn organisatie. Na de sluiting van de drukplatenfabrieken in Frankrijk en het VK afgelopen zomer ligt nu de divisie radiografie op het kapblok. 

Topman Pascal Juéry sluit in Duitsland de fabriek in Peiting en herstructureert de productie in het nabijgelegen (12 km) Peissenberg. Beide fabrieken ontwikkelen apparatuur voor ‘computed radiografie’ (CR). De assemblage verhuist naar China en de reserveonderdelen worden gecentraliseerd in één magazijn.

De pandemie doet ziekenhuizen sneller overstappen van 'computed radiografie' naar 'direct radiografie'.

CR is, zowel in volume als op prijs, een krimpende markt omdat almaar meer ziekenhuizen - in ontwikkelde landen - overschakelen naar ‘direct radiografie’ (DR). CR gebruikt fosforschermen om een beeld te maken, terwijl dat proces bij DR volledig digitaal gebeurt. 

De pandemie versnelt die transitie. ‘Deze acties zijn absoluut noodzakelijk om onze concurrentiepositie in de dalende markt te verbeteren’, stelt Agfa. 

De reorganisatie kost 159 jobs. Details over de herstructureringskosten en besparingen geeft Agfa niet vrij. Volgende vrijdag rapporteert het bedrijf zijn kwartaalcijfers.

CR en DR waren vorig jaar goed voor een omzet 193 miljoen euro, op een groepstotaal van 2,2 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud