Advertentie

Agfa versterkt zich in gedrukte elektronica

Luc Delagaye leidt de divisie die de geleidende inkten van Clariant overneemt. ©Dries Luyten

De beeldvormingsgroep neemt de geleidende inkten van de Zwitserse chemiereus Clariant over.

Agfa versterkt met een kleine strategische acquisitie zijn positie in gedrukte elektronica. De beeldvormingsgroep koopt de geleidende inkten van het Zwitserse Clariant. Financiële details worden niet bekendgemaakt.

De inkten worden toegevoegd aan de toepassingen van Agfa's Orgacon. Dat is een chemische substantie met een antistatische werking. Ze wordt onder meer gebruikt in lcd-televisies, smartphones en huishoudtoestellen. Een andere toepassing zijn oplichtende reclamepanelen.

Met de inkten op waterbasis zet Agfa verdere stappen in duurzaamheid, merkt KBC Securities-analist Guy Sips op. 'De inkten op waterbasis, die voorzien zijn van kleine zilverdeeltjes, vervangen gevaarlijke chemische metallisatieprocessen bij het printen van elektronische schakelingen.'

Agfa zegt dankzij de overname 'nog beter in staat te zijn om klanten te bedienen met innovatieve gedrukte elektronica-producten in de autosector, industrie en groene energiemarkten'.

De geleidende inkten komen terecht bij de divisie 'digitale print en chemicals', vorig jaar goed voor 16 procent van de 2,2 miljard euro groepsomzet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud