Advertentie
Advertentie

Al 9.300 banen gered bij failliet Imtech

©ANP

De curatoren van de failliete Nederlandse engineeringgroep Imtech hebben nu ook de verkeers- en infrastructuurdivisie van de groep kunnen slijten. Leuk voor het personeel, de aandeelhouders blijven met lege handen achter.

Het zijn eigenlijk drie Nederlandse grootbanken die na het faillissement eigenaar waren geworden van deze divisie die Imtech Traffic & Infra verkochten aan RCPT Beheer B.V., een vennootschap in handen van Egeria. De curatoren moesten wel groen licht geven voor die verkoop en deden dat ook, zo melden ze in een persbericht. De Belgische activiteiten die deel uitmaken van de infra- en verkeersdivisie blijven buiten de transactie.

De nieuwe eigenaars nemen 1.965 werknemers mee over op een totaal van 2.093. 'Inclusief de eerdere verkopen van de divisies Imtech Marine en Imtech Nordic zijn hiermee nu circa 9.300 banen veiliggesteld, waarvan circa 2.300 in Nederland', zo laten de curatoren nog weten. Door de verkoop van de drie divisies, tot nog toe, is volgens de curatoren voor een bedrag van 143 miljoen euro aan betalingen aan handelscrediteuren veiliggesteld.

Voor de aandeelhouders valt er (voorlopig) niets te rapen. 'Naar verwachting zullen de aandeelhouders van Royal Imtech N.V. niet terugzien van de opbrengsten van de gerealiseerde verkopen en eventuele volgende verkopen van Imtech-onderdelen', aldus nog het communiqué. Voor Imtech Belgium - dat buiten het faillisement valt - Imtech Spain en Imtech UK/Ireland, zoeken de curatoren en banken nog kopers. De Duitse curatoren van Imtech Germany zeggen dat ze 40 kandidaat-kopers hebben.

Bij Imtech Belgium zijn een kleine 800 werknemers aan de slag.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud