Alibaba wil 20 miljard ophalen met tweede notering in Hongkong

©REUTERS

De Chinese e-commerce- en techreus Alibaba overweegt een tweede beursnotering aan te vragen in Hongkong, naast zijn huidige notering in New York. Daarmee zou Alibaba een slordige 20 miljard dollar willen ophalen, zeggen bronnen rond het bedrijf.

Een notering in AziĆ« zorgt er ook voor dat Alibaba  de afstand met investeerders uit China verkleint. De internetreus zou al verschillende adviseurs in de arm hebben genomen om te broeden op het plan. De aanvraag voor een notering op de beurs in Hongkong volgt mogelijk in de tweede helft van dit jaar.

Bij het beursdebuut van Alibaba in New York in 2014 haalde het bedrijf een recordbedrag van 25 miljard dollar op. Vorig jaar zou het techbedrijf al groen licht hebben gekregen voor een zogeheten dual-listing in Hongkong.

Het bericht over een tweede notering komt op het moment dat de handelsspanningen tussen China en de VS verder oplaaien. Zo plaatste de regering-Trump verschillende Chinese techbedrijven op een zwarte lijst. Alibaba wilde niet op de berichten reageren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud