Amazon heeft 100 miljoen Prime-leden

Jeff Bezos schrijft elk jaar een open brief naar zijn aandeelhouders. ©REUTERS

Voor het eerst geeft de e-commercereus cijfers over zijn abonnementsformule waarbij leden hun pakjes onbeperkt gratis kunnen laten leveren.

Amazon-CEO Jeff Bezos vermeldt het cijfer in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders van de techgigant. Tot nog toe had het bedrijf nooit exacte cijfers gegeven over de Prime-formule. 

100 miljoen mensen gebruiken Prime. Dat betekent dat ze voor enkele dollars per maand miljoenen producten snel en gratis thuis krijgen bezorgd. Prime blijft niet beperkt tot online shoppen. Abonnees hebben ook toegang tot Prime Video, de online streamingdienst en Netflix-rivaal, en Prime Photo, waarmee onbeperkt foto's vanop verschillende toestellen online opgeslagen kunnen worden.

De Prime-formule zag het levenslicht in 2005 in de VS. De voorbije jaren zwermde de abonnementsformule uit naar het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, India en China. In november vorig jaar stelde Amazon het programma ook open voor de Benelux.

De brief leert ook dat vorig jaar alleen al meer dan 5 miljard producten zijn verkocht met de Prime-formule. Prime groeide in 2017 sterker dan het jaar voordien, schrijft Bezos. 

5 miljard
Amazon
De Amerikaanse technologiereus verkocht vorig jaar 5 miljard producten via Prime.

Traditiegetrouw biedt de jaarlijkse aandeelhoudersbrief van Bezos een interessante inkijk in de toekomstplannen van de techreus. Dat Amazon voor het eerst in 13 jaar concrete cijfers vrijgeeft over Prime doet vermoeden dat het bedrijf de komende jaren fors wil investeren in de abonnementsformule. 

Het aandeel Amazon steeg nabeurs 1,5 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud