Advertentie

Amazon lanceert ultragoedkope tablet

©EPA

Tegen de kerstperiode moet de tablet van amper 50 dollar - ongeveer 45 euro - in de winkelrekken liggen. Dat meldt The Wall Street Journal.

Met de tablet van 6 inch zou Amazon mikken op klanten die het toestel gebruiken voor simpele taken zoals surfen, het bekijken van video en het doen van online aankopen. Over de specificaties zijn behalve de schermgrootte weinig details bekend, maar analisten gaan ervan uit dat die gezien de prijs wel een pak minder indrukwekkend zullen ogen dan bij duurdere modellen zoals de iPad van Apple.

Het is al langer de strategie van Amazon om uiterst goedkope tablets te verkopen, desnoods zonder winst. Het bedrijf van ondernemer Jef Bezos mikt veeleer op inkomsten uit services na de verkoop, zoals de verkoop en verhuur van e-boeken en films.

Amazon heeft nu al enkele tablets in zijn gamma, maar die liggen nog iets hoger qua prijsklasse. De Kindle Fire van 6 inch kost in de Verenigde Staten 100 dollar - of 90 euro - en de goedkoopste e-reader kost 79 dollar - zo’n 70 euro.

De strijd om de klant breekt zo bij de tabletmakers los voor dit najaar. Vermoedelijk komt ook Apple woensdag met nieuwe versies van zijn grote en kleine iPad-modellen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud