Amazon op twee na waardevolste bedrijf ter wereld

Jeff Bezos, die in 1994 onlineboekenwinkel Amazon oprichtte. Nu verkoopt het bedrijf zowat alles. ©Van Tine Dennis/ABACA

Techbedrijf Amazon steekt Microsoft voorbij en wordt na Alphabet (Google) en Apple het grootste bedrijf ter wereld qua beurswaarde.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Amazon is voortaan meer dan 702 miljard dollar waard. Het steekt rivaal Microsoft voorbij. Wie alle aandelen van het bedrijf van Bill Gates woensdag zou willen kopen, moet daar 2 miljard dollar minder voor neertellen dan voor alle Amazon-aandelen.

Amazon steekt Microsoft voorbij qua beurswaarde.

Amazon moet enkel Alphabet (745 miljard dollar) en Apple (849 miljard dollar) laten voorgaan in de strijd van de waardevolste bedrijven ter wereld.

Het techbedrijf is aan een verschroeiende rit naar de top bezig. Qua beurswaarde rondde het nog maar pas, in de zomer van 2017, de kaap van 500 miljard dollar.

Ook operationeel breidt Amazon uit.  Het bedrijf van ondernemer Jeff Bezos begon als online boekenwinkel, maar sinds enkele jaren verkoopt het zowat alles. Het heeft een eigen filmstudio opgericht, is een van de grootste dataopslagbedrijven ter wereld geworden, heeft een eigen betaalplatform gelanceerd en wordt actief in de gezondheidssector. Het ontpopt zich ook tot een volwaardig postbedrijf.

In 2017 puurde Amazon 3 miljard dollar nettowinst uit 178 miljard omzet. Er werken 566.000 mensen bij het bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content