'Amerikaans Salesforce wil thuiswerkhulp Slack kopen'

©REUTERS

Slack, de populaire chatdienst die de voorbije maanden uitgroeide tot een van de grote voorbeelden van de thuiswerktrend, krijgt mogelijk een nieuwe eigenaar.

Volgens de krant The Wall Street Journal onderhandelt Salesforce, een Amerikaanse specialist in bedrijfssoftware, volop met Slack over een overname. Mogelijk kan volgende week al een deal worden aangekondigd. Dan publiceert Salesforce zijn resultaten voor het derde kwartaal. The Wall Street Journal heeft het over een overnamebedrag van 17 miljard dollar.

Of dat voldoende zal zijn, valt te bezien. Nadat het nieuws over de mogelijke overname was bekend geraakt, schoot het aandeel Slack fors hoger. Op een bepaald moment bedroeg de koerswinst 34 procent. De chatdienst, waarvan oprichter Stewart Butterfield hoopt dat hij ooit e-mail overbodig maakt op de werkvloer, was dankzij die koersopstoot zo'n 19 miljard dollar waard.

Voor Salesforce, dat in 1999 werd opgericht door entrepreneur Marc Benioff en uitgroeide tot de grootste leverancier van bedrijfssoftware via de cloud, kan Slack de grootste overname uit de geschiedenis van het bedrijf worden.

Onder analisten zijn de meningen wel verdeeld of zo'n deal wel zin heeft. Volgens sommigen is het een uitstekende manier voor Salesforce om de concurrentiepositie met grote rivaal Microsoft te verstevigen. Voor anderen zit de timing dan niet goed, en houdt een overname strategisch weinig steek. Zij zien het vooral als een manier voor Salesforce om groei bij te kopen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud