'Amerikaanse regering dringt niet meer aan op verkoop TikTok'

©EPA-EFE

TikTok-eigenaar ByteDance en de Amerikaanse regering onderhandelen wel voort over de Amerikaanse activiteiten van de videoapp.

De Amerikaanse regering dringt niet langer aan op een verkoop van de Amerikaanse activiteiten van de populaire Chinese app TikTok aan een groep Amerikaanse bedrijven. Dat schrijft de krant Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen.

De regering van president Joe Biden neemt de initiatieven van de vorige regering over mogelijke veiligheidsrisico's van Chinese technologiebedrijven onder de loep, zegt de krant.

Bidens voorganger Donald Trump beschuldigde ByteDance, het Chinese bedrijf achter TikTok, ervan gegevens van Amerikanen door te spelen aan de Chinese overheid. Hij wilde dat de Amerikaanse activiteiten worden verkocht. Eind vorig jaar werd een overnamedeal uitgewerkt met de Amerikaanse bedrijven Oracle en Walmart. Sindsdien bleef het stil over de verkoop van de Amerikaanse poot.

De onderhandelingen tussen ByteDance en de Amerikaanse overheid lopen voort, weet The Wall Street Journal. Er zou volgens de bronnen van de krant een andere oplossing gezocht worden dan die van de regering-Trump.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud