Advertentie

Amerikaanse senaat roept Twitter- en Facebook-topman ter verantwoording

©AFP

Twittertopman Jack Dorsey en Mark Zuckerberg van Facebook zullen na de Amerikaanse verkiezingen begin november in de Senaat vragen komen beantwoorden over het blokkeren van een kritisch artikel over de Democratische presidentskandidaat Joe Biden.

Dat heeft voorzitter Lindsey Graham van de Senaatscommissie voor Juridische Zaken bekendgemaakt. Dorsey en Zuckerberg zullen op 17 november vrijwillig voor de commissie verschijnen, die door de Republikeinen wordt gedomineerd. De senatoren willen de twee topmannen aan de tand voelen over het besluit van beide sociale media om een artikel van de rechtse tabloid New York Post te blokkeren.

Zoon van Biden

Het betreffende stuk stelt op basis van e-mails dat Bidens zoon Hunter de invloed van zijn vader zo'n zes jaar geleden gebruikte toen hij voor de Oekraïense aardgasmaatschappij Burisma werkte. Joe Biden, destijds vicepresident, zou zijn zoon te hulp zijn geschoten.

Twitter en Facebook besloten de circulatie van het artikel te beperken omdat het op gehackt materiaal zou zijn gebaseerd, al is Twitter inmiddels op dat besluit teruggekomen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud