Grafiek van de dag

Apple bejubelt appontwikkelaars

©MEDIAFIN

De opmerkelijke grafiek van de dag: de App Store-cashmachine.

Apple kon zich na de kerstperiode nog eens op de borst kloppen. De Amerikaanse technologiegroep deed dat niet met cijfers over de verkoop van de iPhone, waarvoor ze zedig wacht tot de kwartaalresultaten op 28 januari. Nee, Apple fêteerde zijn applicatiewinkel, waar alle software voor het grijpen ligt die de iPhone, de Apple Watch, en de iPad de moeite waard maken.

Tal van applicaties in de App Store, die het licht zag in 2008, zijn gratis. Maar de applicatiewinkel is ook een cashmachine, zowel voor wie betalende apps bouwt als voor Apple. Applicatiebouwers hebben sinds 2008 voor 155 miljard dollar aan omzet opgestreken, gaf Apple vrij in een jubelend bericht.

Jubelend, want het bedrag dat de ontwikkelaars jaarlijks binnenslepen, groeit alleen maar. In 2019 ging het grofweg om 35 miljard dollar. En jubelend, omdat Apple per verdiende dollar in de App Store gemiddeld 30 cent in eigen zak steekt. De zakrekenmachine op onze iPhone leert snel dat Apple in 2019 zeker 10 miljard dollar verdiende aan apps.

Pour la petite histoire: Steve Jobs, de iconische Apple-topman, verzette er zich aanvankelijk tegen dat externe ontwikkelaars apps zouden maken voor de iPhone. Benieuwd of hij dat nog zou doen als hij deze cijfers zag. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud