Apple-CEO wil fortuin wegschenken

©AFP

Tim Cook, de CEO van Apple, wil zijn vermogen, vandaag geschat op 785 miljoen dollar, wegschenken aan goede doelen. Dat zegt hij in een gesprek met het Amerikaanse zakenmagazine Fortune.

In een interview met Fortune zegt Apple-CEO Tim Cook, die bekend staat om zijn sobere levenswandel, dat hij zijn hele vermogen wil wegschenken. Nadat hij de schoolkosten voor zijn 10-jarige neef heeft betaald, wil hij de rest van het geld aan goede doelen geven.

Fortune raamt Cooks vermogen op 785 miljoen dollar. Volgens het magazine is Cook vandaag 120 miljoen dollar 'waard' op basis van zijn aandelen van Apple. Daar kan de komende jaren nog 665 miljoen euro bijkomen van zodra Cook zijn extra aandelen in geld mag omzetten. De 54-jarige Cook zegt dat hij al in beperkte mate is begonnen met geld wegschenken. Toch wil hij rustig de tijd nemen om een systematische benadering van filantropie op te zetten, in plaats van gewoon gewoon cheques uit te schrijven.

Het magazine Fortune kroonde Cook dit jaar tot 's werelds grootste leider. Cook haalde de top van de rangschikking omdat hij in 2011 volgens Fortune zonder voorbereiding 'een legende', Apple-icoon Steve Jobs, moest opvolgen. Dat deed hij bijzonder sterk, hoewel zijn keuzes anvankelijk door de buitenwereld met het nodige wantrouwen werden onthaald. Voorlopig brengt Cook het er bij Apple goed van af. De beurswaarde van Appel steeg onlangs voor het eerst boven de 700 miljard dollar, een wereldwijd record.

Met zijn uitspraak onderscheidt Cook zich van zijn voorganger als CEO. Volgens de New York Times viel Steve Jobs nooit op als filantroop. Bij zijn overlijden in 2011 liet hij zijn echtgenote Laurence Powell Jobs een kleine 10 miljard dollar na. Aangezien Cook pas in 1998 bij Apple kwam, beschikt Cook niet over een megavermogen zoals Bill Gates of Steve Jobs.

Vorig jaar haalde Tim Cook het nieuws toen hij uit de kast kwam. Zo werd hij de eerste CEO van een Fortune-500 bedrijf die openlijk homo is. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud