Apple plant einde voor iTunes

©REUTERS

Na 18 jaar lijkt het einde van digitale muziekspeler iTunes in zicht. Volgens persbureau Bloomberg zal Apple dit maandag aankondigen op zijn jaarlijkse conferentie voor software-ontwikkelaars, WWDC.

De digitale multimediaspeler iTunes werd in 2001 gelanceerd als een muziekbibliotheek en -speler. In de loop der jaren werden verschillende functies aan de dienst toegevoegd zoals de toegang tot podcasts, films, tv-series en Apple’s appwinkel. Vandaag streamen consumenten echter meer dan ze downloaden, zodat de aantrekkelijkheid is afgenomen. Gebruikers klagen ook dat de app teveel ruimte inneemt op de harde schijf.

Volgens Bloomberg komt Apple maandag met drie afzonderlijke pc-apps voor muziek, video en podcasts. Deze apps zijn al een tijdje beschikbaar voor de mobiele apparaten iPhone en iPad.

Verder zou Apple maandag aankondigen dat ze de iPad en de iWatch minder afhankelijk wil maken van andere dragers. Zo moet de iWatch onafhankelijk kunnen werken van de iPhone, en zal de software op de iPad verder gesofisticeerd worden zodat er minder nood is aan een laptop. Verder zal er werk gemaakt worden van apps die draaien op eender welke Apple-drager.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud