Advertentie

'Apple trekt stekker uit Beats Music'

Een hoofdtelefoon van Beats by Dr. Dre, sinds dit voorjaar eigendom van Apple ©EPA

Apple is van plan om de muziekstreamingdienst Beats Music op te doeken. Dat schrijft de techblog TechCrunch op gezag van niet minder dan 5 bronnen. Andere blogs spreken het nieuws tegen, en stellen dat enkel de merknaam mogelijk verdwijnt.

Er is geen enkele officiële bevestiging van het nieuws. Maar TechCrunch merkt op dat bij de aankondiging van de Apple Watch al met geen woord gerept werd over Beats. En de muziekstreamdienst staat ook niet automatisch geïnstalleerd op de nieuwe iPhones. 

Dat waren allemaal tekenen aan de wand, maar toch zou zo'n beslissing opmerkelijk zijn. Apple betaalde eerder dit jaar nog 3 miljard dollar voor Beats by Dr. Dre, het muziekbedrijf van de gelijknamige rapper. Dat is bekend van de hippe hoofdtelefoons, maar waarnemers waren het er allemaal over eens dat Apple vooral geïnteresseerd was in de muziekstreamingdienst van het bedrijf, die vergelijkbaar is met Spotify, zij het dan op veel kleinere schaal.

Een andere blog, re/code, weerlegt echter de berichtgeving van TechCrunch, en beroept zich daarvoor op Tom Neumayr, een woordvoerder van Apple. Die verklaarde dat het verhaal van TechCrunch 'niet waar' is.

Re/code oppert de hypothese dat Apple de streamingdienst niet integraal zal opdoeken, maar er wel wijzigingen in zal aanbrengen. En daarbij is een naamswijziging een reële optie, klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud