Advertentie
Advertentie

'Apple wil eigen auto testen'

©REUTERS

Er is nieuw 'bewijs' dat Apple bezig is met de ontwikkeling van een eigen auto. De Britse krant The Guardian meldt dat het Amerikaanse technologieconcern toegang wil tot een voormalig militair terrein in Californië in de Verenigde Staten, dat al door autofabrikanten wordt gebruikt voor het testen van auto's.

De krant baseert zich op documenten die ze in haar bezit heeft. Daaruit zou blijken dat Apple toegang wil tot een oud militair terrein in Californië. 'Het gaat om een afgeschermd gebied met meer dan 30 kilometer aan straten en snelwegen', luidde het.

Het is onduidelijk wat de maker van onder meer de iPhone, de iPad en computers precies wil testen. Sinds begin dit jaar duiken in de media berichten op dat Apple bezig is met het ontwikkelen van een zelfrijdende elektrische auto.

Het technologieconcern zou hier een speciaal team voor hebben samengesteld. Apple zou de auto in 2020 willen lanceren. Het technologieconcern doet er vooral het zwijgen toe, maar zo nu en dan geeft het voedsel aan de geruchten.

Zo merkte topmanager Jeff Williams van Apple tijdens een conferentie in mei op: 'De auto is het ultieme mobiele apparaat, nietwaar?' Hij voegde daar nog de dooddoener aan toe dat Apple kijkt naar veel markten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud