Advertentie
opmerkelijk

Apple wil zelfrijdende auto maken

Apple denkt al sinds 2014 na over zelfrijdende auto's. ©rv

Het technologiebedrijf Apple wil tegen 2024 een batterij op punt hebben die een auto zelfrijdend kan maken.

Met een project dat de naam 'Titan' heeft gekregen, legt Apple zich toe op de ontwikkeling en productie van een elektrische auto. Dat schrijft het persbureau Reuters op basis van bronnen. Tegen 2024 zou het Amerikaanse techbedrijf een voertuig op de markt willen brengen dat werkt volgens zijn eigen batterijtechnologie, die de kostprijs van batterijen 'radicaal zou kunnen veranderen', zegt Reuters.

Vooral de batterijtechnologie wordt een prestigeproject voor Apple, dat in de eerste plaats een technologiebedrijf blijft dat computers, smartphones en diensten verkoopt.

Vooral die batterij wordt een prestigeproject voor Apple, dat in de eerste plaats een technologiebedrijf blijft dat computers, smartphones en diensten verkoopt. Het is dan ook onduidelijk wie de Apple-auto in elkaar zou zetten. Volgens Reuters zeggen bronnen dat 'ze verwachten dat het bedrijf op een productiepartner vertrouwt om voertuigen te bouwen'. Een andere optie is dat Apple zich beperkt tot de ontwikkeling van een autonoom aandrijfsysteem, dat zou worden geïntegreerd in een klassieke auto.

Het idee om een zelfrijdende auto te maken speelt bij Apple al sinds 2014. Maar door het matige succes focuste het bedrijf opnieuw op soft- en hardware maken en verdwenen de plannen naar de achtergrond. Maar het project werd nieuw leven ingeblazen in 2018, toen Doug Field, een Apple-veteraan die overgestapt was naar automaker Tesla, terugkeerde naar het bedrijf. Hij reorganiseerde het team achter het project en zette de zelfrijdende auto opnieuw op de agenda.

Met een passagiersvoertuig voor het grote publiek gaat Apple de concurrentie aan met rivalen zoals Alphabet, het moederbedrijf van Google, dat met Waymo een soort dat robo-taxi bouwde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud