Apple wordt prijsbreker om Netflix bij te benen

Apple lanceert de streamingdienst meteen in meer dan 100 landen en pakt uit met Hollywoodsterren als Reese Witherspoon en Jennifer Aniston. ©Bloomberg

De Amerikaanse techgigant Apple profileert zich met zijn streamingdienst verrassend als prijsbreker om marktaandeel te winnen van concurrent Netflix. Ook Belgische kijkers mogen de service vanaf dit najaar verwachten.

Apple   broedt al jaren op zijn eigen streamingdienst, maar topman Tim Cook maakte dinsdag eindelijk bekend hoe de Amerikaanse techreus 'Apple TV+', zoals de service officieel heet, in de markt zal zetten. Opvallend genoeg profileert Apple zich als een heuse prijsbreker om de strijd aan te gaan met Netflix, Amazon Prime, Disney en andere streamingdiensten. 

De groep lanceert Apple TV+ op 1 november aan 4,99 dollar per maand. Dat is meteen een pak lager dan de 7,99 dollar die Netflix maandelijks vraagt. Wie een iPhone, iPad of Mac-computer koopt, krijgt de nieuwe streamingdienst zelfs een jaar gratis.  Kort nadat Cook had uitgepakt met het nieuws, kregen de aandelen van Disney  en Netflix  een stevige deuk op Wall Street. 

Apple brengt de nieuwe streamingdienst meteen in honderd landen op de markt. Ook BelgiĆ« hoort daarbij, al wordt op de Belgische pagina's  geen exacte lanceringsdatum vermeld, enkel dat Apple TV + 'vanaf dit najaar' beschikbaar is. 

Tijdens de jaarlijkse onthulling van nieuwe producten in Apples hoofdzetel in Cupertino, pakte Cook dinsdag ook uit met drie nieuwe iPhones . Grootste verandering is dat de iPhone 11 twee camera's aan de achterkant krijgt, terwijl de duurdere variant, de iPhone Pro, zelfs is uitgerust met drie lenzen. 

Apple komt ook op de proppen met een nieuw gamingservice Apple Arcade, die vanaf volgende week beschikbaar is vanaf 4,99 dollar per maand. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud