Advertentie

ASML verwacht groeijaar in 2020

Het orderboekje van ASML staat voor bijna 10 miljard euro gevuld. ©REUTERS

2020 wordt voor ASML een groeijaar. Dat zegt CEO Peter Wenninck in de marge van de kwartaalresultaten van de Nederlandse chipmachinebouwer.

De omzet van ASML in de periode april-juni bedroeg 3,3 miljard euro. Dat is ruim één derde meer dan tijdens het eerste kwartaal. Voor het lopende kwartaal verwacht het bedrijf tussen 3,6 en 3,8 miljard euro inkomsten, met een lijvige brutomarge tussen 47 en 48 procent. In het tweede kwartaal bereikte de brutomarge 48,2 procent.

'Het orderboekje staat voor bijna 10 miljard euro gevuld. We kunnen met zekerheid stellen dat 2020 voor ons een groeijaar wordt', geeft CEO Peter Wennink mee in een videoboodschap.

Wenninck zegt ook dat de activiteiten opnieuw op een normaal ritme zitten. 'In de eerste helft van het kwartaal was er absenteïsme en druk op onze waardeketen', stelt hij. 'Maar daarna kwam een inhaalbeweging en nu draaien we weer normaal.'

Record

ASML had als een van de eerste Nederlandse aandelen zijn volledige coronaverlies goedgemaakt. Daarna stootte de chipmachinebouwer in mei door naar een record dat sindsdien alleen maar werd aangescherpt.

Sinds begin dit jaar steeg het aandeel al met bijna een derde in waarde tot ongeveer 147 miljard euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud