Barco start patentzaken om goudhaantje

CEO Jan De Witte van Barco. ©BELGA

Het Kortrijkse technologiebedrijf Barco dient in de VS klacht in voor patentbreuk tegen de bedrijven Vivitek en Sahara. Hun producten zouden te veel lijken op Clickshare, een apparaatje waarmee een smartphonescherm makkelijk te projecteren is.

In nog geen tien jaar is Clickshare, een toestel dat je kleine scherm draadloos toont op een groot scherm, een sterkhouder geworden voor Barco . Meer dan 590.000 vergaderzalen wereldwijd maken er gebruik van.

Er duiken echter apparaatjes op die volgens Barco gebruik maken van Clickshares gepatenteerde technologie. Barco dient in de VS een klacht in tegen Vivitek en zijn moederbedrijf Delta Electronics, de bedrijven achter LauncherPlus, en tegen Sahara Presentation Systems, het bedrijf achter Clevershare en Clevertouch Pro.

Clickshare van Barco.

'We willen onze patentenrechten afdwingen', zegt Barco. Het bedrijf zegt sterk in zijn schoenen te staan, omdat 'de nieuwigheid en de vindingrijkheid van Clickshare onlangs bevestigd werd door het Amerikaanse patentenbureau USPTO'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud