opmerkelijk

Barco valt binnen op beursstand van concurrent

©Shutterstock

Een concurrent van Barco heeft op de vakbeurs ISE in Amsterdam bezoek gekregen van een deurwaarder.

Het Britse bedrijf Clevertouch brengt onder de merknaam Clevershare een draadloos presentatiesysteem op de markt. Volgens Barco  schendt het bedrijf de octrooien op zijn eigen populaire systeem ClickShare.

Het West-Vlaamse beeldvormingsbedrijf kreeg van een rechter in Nederland de toestemming om de handelswaar van Clevertouch in beslag te laten nemen op de Integrated Systems Expo (ISE), een vakbeurs voor audiovisuele presentatiesystemen. Barco mag het in beslag genomen materiaal gebruiken als bewijs in een rechtszaak tegen het Britse bedrijf.

Hetzelfde gebeurde ook al op de ISE-beurs van 2017 toen Barco het product van het Amerikaanse KanexPro in beslag mocht laten nemen. 

Half miljoen

ClickShare werd in 2012 door Barco op de markt gebracht. Het presentatiesysteem geeft deelnemers aan meetings de mogelijkheid om hun inhoud draadloos te delen op het vergaderscherm. Er werden ondertussen meer dan een half miljoen stuks van ClickShare verkocht. 

Volgens Barco levert de strijd tegen namaak vruchten op en kiezen steeds meer distributeurs ervoor om geen presentatiesystemen te verkopen die zijn octrooien schenden.

De groep zag zijn patent in de VS vorige week nog bevestigd door de Patent and Trademark Office nadat een concurrent had geopperd dat de technologie niet nieuw is. Eerder was er al een overwinning in Denemarken waar 'imitator' Wireless Media uit de handel werd gehaald. En ook Kindermann, Delta Electronics en AV Center København beten hun tanden stuk op Barco's patent.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud