Bekaert sluit fabriek in Costa Rica

Bekaert-topman Matthew Taylor ©Photo News

Bekaert sluit een fabriek in Costa Rica. Het gaat om een kleine fabriek met iets meer dan zestig werknemers.

Topman Matthew Taylor van de Belgische staaldraad en staalkoordgroep Bekaert maakte voor het eerste halfjaar teleurstellende resultaten bekend. Om de Bekaert-kar terug op gang te trekken, maakte de Britse topman tegelijk bekend met een fijne kam door alle gelederen van het bedrijf te zullen gaan. Hij sloot daarbij ontslagen niet uit, ook niet in België.

Vandaag werd een eerste besparingsactie aangekondigd. De fabriek in Orotina, Costa Rica, waar staalvezels voor de bouwsector worden gemaakt, wordt gesloten. Er werken 64 mensen. Een derde daarvan krijgt de kans om in de aangrenzende staaldraadfabriek van Bekaert te gaan werken.

'De financiële prestaties van de fabriek waren niet langer houdbaar'
Woordvoerster Bekaert

De fabriek, zo zegt Bekaert in een mededeling, had een te hoge kostenstructuur en de verhoogde competitieve prijsdruk in de bouwmarkten in Latijns-Amerika hebben de financiële prestaties van de vestiging aangetast 'tot op een niveau dat niet langer houdbaar is'. Recente pogingen om het bedrijf uit de rode cijfers te krijgen, waren mislukt.

Bekaert sloot dit jaar ook al een verlieslatende fabriek in Italië.

In ons land, waar Bekaert vijf vestigingen telt met circa 1.900 werknemers, zijn geen sluitingen gepland. De kans bestaat wel dat er in ons land ontslagen vallen. Niet bij de arbeiders, maar bij de ongeveer 700 Belgische bedienden van de groep.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect