Bel20-leverancier Sigma Conso doet overname

Een bovengrondse mijn van de materiaaltechnologiegroep Umicore. De Bel20'er is een van de gebruikers van de software van Sigma Conso. ©Jonas Lampens

Nagenoeg een jaar na de overname door Fortino, het investeringsvehikel rond ex-Telenet-baas Duco Sickinge, schroeft de Brusselse specialist in bedrijfssoftware Sigma Conso zijn internationale ambities op. Het bedrijf heeft de eerste grote overname in Azië op zak.

Sigma Conso levert bedrijven software die hen in staat stelt de boeken van verschillende dochterondernemingen op een geautomatiseerde en bevattelijke manier samen te brengen. 'Onze klanten zijn doorgaans grotere groepen die we helpen de data van hun verschillende dochters te consolideren en die we bijstaan met opleidingen of extra advies,' zegt topman Domnique Galloy.

Sigma Conso levert zijn software aan zowat 600 bedrijven, waaronder een derde van de ondernemingen in de Bel20-index. 'Maar ook grote niet-beursgenoteerde groepen, zoals TVH of Ravago, zijn klant', zegt Galloy. Buiten België ligt de nadruk vooral op Nederland, Luxemburg, Portugal, Frankrijk en Zuidoost-Azië.

Hernieuwde ambitie

Tot dusver werkte Sigma Conso in de schaduw van veel grotere sectorgenoten als SAP, Oracle, IBM of Wolters Kluwer. Maar de ambities werden gevoelig opgeschroefd sinds Fortino vorig jaar de controle nam.

Met de overname van zijn Aziatische distributeur heeft Sigma Conso een eerste deal vast. De nieuwe Aziatische dochter is actief in Singapore, Maleisië en Indonesië en was vorig jaar goed voor een omzet van 2 miljoen euro, wat overeenstemt met een vijfde van de omzet van Sigma Conso in 2020.

‘De overname was een logische volgende stap, want we werkten al jaren samen met deze distributeur’, zegt Galloy. ‘Maar we stoppen hier niet. We bekijken twee concrete overnamedossiers in Scandinavië en in Nederland. Tegelijk onderzoeken we de mogelijkheden in Duitsland.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud