Belgische cryptobeurs Bit4You in de clinch met Facebook

De jonge ondernemer Sacha Vandamme richtte Bit'You bijna drie jaar geleden op. ©Kristof Vadino

Het Belgische Bit4You heeft bij de Europese Commissie een klacht ingediend tegen Facebook. Volgens het handelsplatform in virtuele munten kunnen Europese platformen niet adverteren op Facebook, terwijl buitenlandse concurrenten dat wel mogen.

Facebook staat niet toe dat Europese handelsplatformen die niet gereguleerd zijn of niet op de beurs noteren gerichte advertenties plaatsen op zijn sociaal netwerk. Dat is een probleem voor Bit4You, bijna drie jaar geleden opgericht als het eerste Belgische handelsplatform voor virtuele munten.

Omdat geen specifieke regelgeving bestaat voor cryptobeurzen in België en in Nederland, waar Bit4You wil uitbreiden, kan het platform geen advertenties plaatsen op Facebook. Maar het verbod dat Facebook oplegt aan Europese handelsplatformen geldt volgens Bit4You niet voor concurrenten uit de VS en andere niet-Europese landen. Die kunnen wel advertentieruimte kopen en Europese klanten bereiken via Facebook, klinkt het.

'Oneerlijke concurrentie'

Oneerlijke concurrentie meent Bit4You. De Belgische starter stelde Facebook daar eerder al voor in gebreke. Omdat een antwoord uitbleef, dient het bedrijf nu een klacht tegen Facebook in bij de Mededingingsautoriteit van de Europese Commissie.

'Het is niet eerlijk dat Europese beleggers worden aangemoedigd te kiezen voor verre platforms zonder menselijk contact terwijl we een lokaal alternatief bieden', zegt Marc Toledo, financieel directeur van Bit4You.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud