Beursgang waardeert Uber op maximaal 91 miljard dollar

©REUTERS

De taxidienst Uber trekt naar de beurs tegen 44 tot 50 dollar per aandeel. Met de uitgifte van nieuwe aandelen wil het taxiplatform maximaal 9 miljard dollar ophalen.

Vermoedelijk vindt de beursgang op Wall Street in mei plaats, maar de precieze datum is nog niet bekend. Er wordt al geruime tijd uitgekeken naar de beursgang van de onderneming. Het in San Francisco gevestigde Uber zou bij zijn beursgang maximaal ruim 91 miljard dollar waard zijn. Het gaat daarmee om een van de grootste beursgangen van een Amerikaans technologiebedrijf ooit.

De waardering van Uber was nog de grote onbekende in de beursplannen van het bedrijf. Een tijdlang circuleerde het getal van 120 miljard dollar, wat later werd bijgesteld tot 'ongeveer 100 miljard'. Tot de grootste investeerders van het in 2009 opgerichte bedrijf behoort onder meer het Japanse technologieconcern SoftBank.

Uber geeft 180 miljoen nieuwe aandelen uit. Daarboven op verkopen bestaande aandeelhouders nog eens 27 miljoen aandelen. Tegelijkertijd is er een overeenkomst bereikt met PayPal dat in een private plaatsing voor 500 miljoen dollar Uber-aandelen zal kopen aan de introductieprijs.

Uber maakte voorts bekend dat het in het eerste kwartaal van dit jaar ongeveer 1 miljard dollar verlies boekte. De omzet kwam uit op 3 miljard dollar.

De Tijd reed mee met twee Uber-chauffeurs om uit te zoeken hoe het is om voor het bedrijf te werken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud