Advertentie
Advertentie
opmerkelijk

Beursrevelatie van de dag heet 'Blockchain Worldwide'

Verschillende klassieke bedrijven krikken hun beurskoers op door bijvoorbeeld 'blockchain' of 'crypto' aan hun naam toe te voegen. ©ANP

Een Brits telecombedrijf met focus op eigen bodem verandert alvast van naam voor het zijn strategie volledig omgooit.

Digitale munten staan niet meer op hun indrukwekkende piekkoersen van enkele weken geleden, maar toch loont het nog om op de blockchaintrein te springen. Blockchain is de technologie achter virtuele munten waarbij transacties uitgevoerd worden na controle door een computernetwerk, en niet door door 'een autoriteit' zoals een bank.

Stapleton Capital, een Brits bedrijf dat maar recent op de beurs verscheen, doet vandaag een zegerondje op de beurs van Londen. Dat doet het wel onder een nieuwe naam: Blockchain Worldwide. Het aandeel verdubbelt maandag ruimschoots, al hebben we het hier over een pennystock die vrijdagavond 6 pence waard was.

©Mediafin

De prospectus van Stapleton verscheen midden september. Op pagina vier kondigt het bedrijf aan dat de opbrengst van de beursgang tegen (5 pence per aandeel) zal dienen om een overname te doen in de telecomsector. Stapleton Capital waarschuwt beleggers dat het op dat moment nog geen specifiek overnamedoel heeft.

Voor het weekend verscheen een persbericht met ruwweg dezelfde boodschap. Het enige verschil was dat 'telecom' vervangen is door 'blockchaintechnologie'. Een belegger die dacht dat hij of zij geïnvesteerd had in een telecombedrijf, gooit dus best zijn aandelen overboord.

Maar de beurskoers doet uitschijnen dat het omgekeerde waar is. Stapleton volgt het recept dat de drankenproducent Long Blockchain (voordien Long Island Iced Tea) en nog enkele andere bedrijven voordeden. Vorige week kondigde Long Blockchain aan dat het Stater Blockchain overneemt, een ander bedrijf dat zich onlangs bekeerde tot een hyperfocus op 'kansen omtrent blockchain'. Een biotechbedrijf genaamd Bioptic was een van de eerste slimmeriken en gaat tegenwoordig door het leven als Riot Blockchain.

Ook het ingedommelde fotobedrijf Kodak zag kort na nieuwjaar het licht: het lanceerde de KodakCoin. Daarmee zouden ontwikkelaars van foto's of ander grafisch werk automatisch vergoed worden als hun materiaal ergens online verschijnt.

Een toevoeging van de woorden 'blockchain' of 'cryptomunten' in de doelstelling van het bedrijf werkt als een adrenalineshot voor de beurskoers. Dat werkt nog steeds als diezelfde cryptomunten, voorlopig de meest tastbare toepassing van blockchaintechnologie, niet langer eindeloos blijven stijgen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud