Britse Netcall koopt Limburgse maker van robosoftware

RPA-software neemt allerlei routinetaken van kantoorwerkers over. ©AFP

Oakwood Technologies, een maker van RPA-software wordt voor maximaal 3 miljoen euro verkocht aan het Britse Netcall.

Oakwood is een drie jaar oude start-up die zich toelegt op de snelgroeiende markt van ‘Robotic Process Automation’ of RPA. Dat zijn algoritmes die routinetaken van kantoorwerkers, zoals het verzamelen van data of het samenvatten van documenten, aanleren en overnemen.

Oakwood, opgericht door Koen van Eijk (ex-KPMG) en Thomas van Turnhout (ex-Proximus), brengt zijn oplossingen op de markt onder de merknaam Automagica en richt zich vooral tot Belgische kmo’s. Het bedrijf wordt nu verkocht aan het Britse beursgenoteerde automatiseringsbedrijf Netcall. Die gaat Automagica integreren in zijn eigen platform, Liberty RPA.

Volgens het persbureau Dow Jones betaalt Netcall 1,2 miljoen euro in cash aan de Belgische oprichters, die mee overstappen naar de nieuwe eigenaar. In functie van de behaalde resultaten kan het duo een extra bedrag (earn-out) opstrijken van 1,8 miljoen euro.

Voor Oakwood biedt de overname een oplossing om te blijven voldoen aan de sterk groeiende vraag, zegt Van Eijk. ‘Bovendien zijn we complementair. We staan sterk in RPA, Netcall ook in andere automatiseringstechnologie. Ze hebben in het VK ook veel klanten in de gezondheidssector en bij de overheid.’

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud