Advertentie
Advertentie

Callewaert verkoopt massaal Option-aandelen

Jan Callewaert: oprichter, bestuurder en ex-CEO van Option ©BELGA

Option-oprichter Jan Callewaert heeft de voorbije weken 4,5 procent van alle uitstaande Option-aandelen verkocht.

Callewaert verkocht de 13,5 miljoen Option-aandelen aan gemiddeld 0,053 euro per stuk. Hij cashte met de verkoop 715.000 euro. Volgens de meest recente informatie had hij een belang van 23,9 procent in Option. Dat daalt nu tot onder 20 procent.

Callewaert werd in maart vorig jaar opzij geschoven als CEO van het Leuvense bedrijf. De ondernemer, die nog steeds een bestuursfunctie heeft, lijkt nu de financiële banden met het bedrijf geleidelijk losser te maken. Dat blijkt uit een transparantiemelding op de website van de FSMA. 

Reddingsplan

Het aandeelhouderschap van Option zal de komende maanden sowieso aanzienlijk veranderen, als gevolg van het reddingsplan dat eind vorig jaar werd voorgelegd. Option zal volgens dat plan niet enkel van naam veranderen. Daarnaast worden schulden omgezet in aandelen en wordt Crescent (de holding van Eric Van Zele) geïntegreerd in het bedrijf. 

Die omzetting vertaalt zich binnenkort in een enorme verwatering voor de oude aandeelhouders: er komen liefst 910 miljoen aandelen bij, wat het totaal op 1,2 miljard zal brengen. Ter vergelijking: vier jaar geleden stonden er slechts 82 miljoen stuks uit. 

Door dat alles wordt Eric Van Zele hoofdaandeelhouder met een belang van meer dan 40 procent. Marc Coucke, het Amerikaanse Danlaw en Callewaert zouden dan elk meer dan 10 procent bezitten. Aan de recente aandelenverkopen te zien, lijkt het evenwel niet de bedoeling van Callewaert om een belangrijke aandeelhouder van Option te blijven. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud