Advertentie
Advertentie

Cegeka gaat IT-bedrijf van Cédric Van Branteghem 'redden'

Cédric Van Branteghem in 2010 toen hij de topsport verliet. ©Photo News

Het Hasseltse IT-bedrijf Cegeka gaat Edan Business Solutions, het ERP-softwarebedrijf van Cédric Van Branteghem en diens vader, overnemen. Edan zit in in financiële problemen en heeft bescherming tegen schuldeisers.

'De overname kadert in het redden van jobs bij Edan, dat in een WCO-procedure zit', aldus Christophe Neut de algemeen directeur bij Cegeka. Cegeca zegt geen synergievoordelen te zoeken. Edan is namelijk actief rond zogenaamde ERP-software of programma's voor het automatiseren van allerhande processen. En die activiteit is momenteel beperkt bij Cegeka. 'Door de overname breiden we  onze portefeuille uit. We hebben de ambitie om alle 150 medewerkers aan de slag te houden', aldus Neut. 

Het gaat het op dit moment nog niet om een definitief overnameplan, maar wordt nog voor de zomer de knoop doorgehakt. 'We willen echt tot een overname komen, maar dat kan pas  na verder onderzoek', zegt André Knaepen, de voorzitter-CEO van Cegeka. 'We beseffen dat we snel moeten schakelen in het belang van de medewerkers en klanten van Edan. Begin Juni willen we daarom met deze transactie rond zijn.'

Het Gentse Edan, waar voormalig olympisch atleet Cédric Van Branteghem directeur is, is gespecialiseerd in bedrijfsplanningsoftware en met name in Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX en Dynamics CRM. In de vestigingen in België en Nederland werken ongeveer 150 mensen. Het bedrijf werkt sinds vorige zomer ook samen met een Duitse en Australische MS Dynamics-verdeler om grote, wereldwijde klanten te bedienen. Van Branteghem nam het bedrijf na zijn sportcarrière over van zijn vader. Die stichtte het toen Cédric negen jaar was. 

400 miljoen
Dit jaar moet de omzet van Cegeka met 30 procent groeien tot 400 miljoen euro.

Cegeka is niet nieuw op de ERP-markt. Het bedrijf biedt al diensten aan op basis van MS Dynamics, maar dit vooral in Franstalig België, Nederland, Oostenrijk, Italië en Roemenië. Vandaag telt de Limburgse groep meer dan 3.300 werknemers in heel Europa, zo'n kwart van hen hebben ervaring met Microsoft-technologie. De groep draaide in 2013 een omzet van 240 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud