Chinese Spotify trekt naar de beurs

©REUTERS

Tencent Music, de grootste muziekstreamingdienst van China, trekt naar de beurs. Dat kan het bedrijf een waardering van 25 miljard dollar opleveren.

Dat schrijft The Wall Street Journal maandag op basis van bronnen dicht bij het dossier.

Tencent Music is een dochterbedrijf van de Chinese internetreus Tencent, bekend van zijn in China razend populaire chatapp WeChat. De beursgang moet plaatsvinden in de tweede helft van het jaar, waarschijnlijk in de Verenigde Staten. Met een geplande waardering van zo'n 25 miljard dollar zou het om een van de grootste beursintroducties van een techbedrijf ooit gaan.

Met de geplande beursgang volgt Tencent Music het voorbeeld van het Zweedse Spotify . Dat maakte eerder deze maand zijn debuut op de beurs van New York en heeft vandaag een beurswaarde van ruim 28 miljard dollar.

Beide bedrijven hebben nauwe banden. Vorig jaar wisselden ze een aandelenpakket met elkaar uit en sindsdien bezitten ze ongeveer 10 procent van elkaar. 

In tegenstelling tot Spotify zou Tencent Music wel van plan zijn bij zijn beursintroductie nieuwe aandelen uit te geven en vers kapitaal op te halen. Spotify koos voor een ongebruikelijke operatie waarbij het enkel de bestaande aandelen verhandelbaar maakte. 

QQ Music, de muziekapp van Tencent Music, telt volgens het bedrijf 700 miljoen actieve gebruikers. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud