Clouddiensten stuwen resultaten Microsoft

Sinds Satya Nadella in 2014 het roer overnam van Microsoft richt het bedrijf zich meer op cloud-gebaseerde diensten. Het plukt daar nu de vruchten van. ©REUTERS

Microsoft heeft in het afgelopen kwartaal opnieuw goede zaken gedaan dankzij zijn clouddiensten. Die zijn voortaan goed voor ongeveer een derde van de omzet.

Microsoft krikte zijn totale opbrengsten op met 12 procent tegenover een jaar eerder. De omzet bedroeg 33,7 miljard dollar (30 miljard euro). Daarmee overtrof het bedrijf de gemiddelde verwachting van analisten (32,8 miljard dollar).

De groei was voor een groot deel te danken aan de omzet uit clouddiensten, die met 39 procent groeide tot 11 miljard dollar. Die activiteiten zijn met andere woorden goed voor een derde van de groepsomzet.

De nettowinst steeg tot 13,2 miljard dollar, waar in dezelfde periode een jaar eerder 8,9 miljard dollar onder de streep overbleef.

Sinds Satya Nadella in 2014 het roer van Microsoft overnam, richt het zich meer op cloudgebaseerde diensten, terwijl de afhankelijkheid van het besturingssysteem Windows afneemt. Mede door het succes van die strategie is Microsoft de jongste tijd weer het meest waardevolle beursgenoteerde bedrijf ter wereld. De beurswaarde bedraagt meer dan 1.000 miljard dollar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n