Advertentie

Clouddivisie en YouTube ontgoochelen bij Alphabet

Het kantoor van Google in Peking. ©REUTERS

Zowel de omzet als de winst in het derde kwartaal komen bij de moeder boven Google een eind boven de verwachtingen uit. Toch zijn beleggers niet tevreden.

Alphabet realiseerde in het derde kwartaal een omzet van 65,12 miljard dollar en een winst per aandeel van 27,99 dollar. Beide cijfers liggen een eind boven de verwachtingen van respectievelijk 63 miljard dollar en 23,5 dollar.

Alphabet profiteert van de groeiende focus op e-commerce. Het is een van de drie groeimotoren voor CEO Sundar Pichai naast YouTube en de clouddivisie. Toch kan het aandeel niet profiteren. Alphabet gaat in de nabeurshandel bijna 1 procent lager. Dat heeft mogelijk te maken met een iets zwakker dan verwachte prestatie van de clouddivisie en van YouTube.

Cloud & YouTube iets onder de lat

Google cloud realiseerde een groei op jaarbasis van 44 procent, maar die groei ligt lager dan in het tweede kwartaal. De omzet van 5 miljard dollar van Google Cloud is een fractie minder dan verwacht door analisten.

De advertentie-inkomsten op het videokanaal YouTube bedroegen liefst 7,2 miljard dollar. Maar ook dit bedrag ligt iets onder de verwachtingen van analisten (7,5 miljard dollar).

Beleggers mogen in Alphabet mogen evenwel niet klagen. Het aandeel won sinds begin dit jaar 59 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud