Crescent boekt stabiele omzet, maar minder winst

Voorzitter Eric Van Zele is met ruim een derde van de aandelen de grootste aandeelhouder van het technologiebedrijf Crescent. ©Tim Dirven

Het technologiebedrijf Crescent, het vroegere Option, wist zijn verkopen ondanks de coronacrisis te stabiliseren in de eerste jaarhelft.

De omzet klokte af op 9 miljoen euro, tegen 8,9 miljoen euro vorig jaar. Dat meldt Crescent in zijn halfjaarrapport.

De diensten en oplossingen zaten licht in de lift. De verlichtingsdivisie daarentegen boerde achteruit, de omzet zakte 14 procent. Met name de verkopen buiten Nederland vielen stil door de pandemie. 

Winst onder druk

Hoewel de omzet stabiliseerde, daalde de brutobedrijfswinst (ebitda) van 525.000 tot 100.000 euro. De recurrente ebitda, de winst zonder eenmalige kosten en inkomsten, verbeterde wel van -300.000 naar 100.000 euro.

Het bedrijfsresultaat (ebit) diepte het verlies uit van 320.000 tot 701.000 euro, ondanks het terugdringen van de vaste bedrijfskosten met 300.000 euro. 

Crescent drong zijn financiĆ«le schulden met bijna een miljoen terug tot 5,2 miljoen euro. Met de corona-overheidsmaatregelen in BelgiĆ« en Nederland werden kapitaalaflossingen (100.000 euro) opgeschort en betalingen aan belastingen en sociale schulden (400.000 euro) uitgesteld. Het werkkapitaal dook 1,7 miljoen dieper in het rood tot 4,8 miljoen euro.

Vooruitzichten

In de tweede jaarhelft verwacht het bedrijf, op basis van 'intentieverklaringen voor verkoopdeals', een stijging van omzet en winst. Crescent zegt ook op een positieve impact te rekenen van de uitbouw van de nieuwe software integratie-activiteiten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud