Daniel Zhang volgt Jack Ma op bij Alibaba

Daniel Zhang (rechts) neemt over van Jack Ma (links). ©REUTERS

Over een jaar, in september 2019, zal Daniel Zhang de plaats innemen van bestuursvoorzitter Jack Ma bij Alibaba, het grootste technologiebedrijf van China.

Zhang is al CEO van Alibaba. In september volgend jaar neemt hij daar ook de taak bij van voorzitter van de raad van bestuur. Het komende jaar dient om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Ma, die maandag 54 werd, richtte internetbedrijf Alibaba in 1999 op. Vandaag is het een van de grootste e-commercebedrijven ter wereld. Met een beurswaarde van 363 miljard dollar is het het meest waardevolle bedrijf in China. Het vermogen van Ma wordt geschat op zo'n 35 miljard euro, wat hem de rijkste Chinees maakt.

Enkele dagen geleden lekte al uit dat Ma een stap opzij zou zetten. Hij wil zich meer toeleggen op filantropie en op onderwijs. Voor hij ondernemer werd, was Ma al leraar Engels. 'Er zijn nog veel dromen die ik wil najagen', zegt Ma in een mededeling aan het personeel, de klanten en de aandeelhouders van Alibaba. 'Ik wil ook terugkeren naar het onderwijs, want dat is wat ik het liefste doe.'

'De wereld is groot, en ik ben nog jong', zegt Ma ook. 'Dus ik wil nog veel nieuwe dingen proberen. Wat als ik nog nieuwe dromen kan realiseren? Wat ik iedereen kan beloven is dit: Alibaba draaide nooit rond Jack Ma, maar Jack Ma zal altijd bij Alibaba horen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect