De stortvloed aan halfjaarcijfers in één oogopslag

Telenet-beleggers krijgen een langverwacht dividend. ©Dieter Telemans

Telenet, Melexis, Nyrstar en BNP Paribas Fortis hebben woensdagochtend stuk voor stuk mooie resultaten bekendgemaakt. Zeker de Nyrstar-belegger reageert enthousiast en stuurt het aandeel 13 procent hoger.

Beleggers beleven woensdag een drukke ochtend. Zowel het telecombedrijf Telenet , de chipmaker Melexis , de zinkverwerker Nyrstar  als de bank BNP Paribas  heeft resultaten voor het tweede kwartaal aangekondigd.

  • Telenet presteert licht boven de verwachtingen van analisten. Maar nog belangrijker: aandeelhouders krijgen binnenkort een dividend. Daar zitten ze al jaren op te wachten. CEO John Porter zegt dat beleggers kunnen rekenen op een buitengewoon dividend van bruto 5,20 euro per aandeel. Het aandeel ging om 9 uur 9,4 procent hoger.
  • De aandeelhouders van Nyrstar krijgen ook goed nieuws. Ook hun bedrijf doet het beter dan algemeen verwacht. In de eerste jaarhelft boekte de zinksmelter 120 miljoen euro brutobedrijfswinst (ebitda). 8 procent meer dan een jaar geleden en meer dan de 116 miljoen waarop beursanalisten hadden gerekend. Maandag was het aandeel nog 10 procent in waarde gezakt. Woensdag stijgt het aandeel om 9 uur 13 procent.

  • Ook Melexis-beleggers krijgen binnenkort een zakcentje op hun effectenrekening gestort. Zij kunnen rekenen op 1,30 euro per aandeel bruto. Zo laat de chipmaker zijn aandeelhouders mee profiteren van de iets beter dan verwachte resultaten. Het aandeel steeg bij de opening van de beurs met 2 procent.

  • Wat analistenverwachtingen overtreffen betreft, worden Telenet en Melexis geklopt door BNP Paribas. De Franse bankengroep zag de nettowinst stabiel blijven op 2,93 miljard euro. Analisten hadden erop gerekend dat de winst veel harder zou dalen, tot 2,07 miljard euro. Het aandeel groeit woensdagochtend met net geen procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud