Advertentie

Deloitte nomineert 50 Belgische tech-tijgers

Intelligent, de groep van Jonas Dhaenens die onder meer het hostingbedrijf Combell omvat, is één van de genomineerden voor de eerste Belgische editie van de Deloitte Technology Fast 50. ©Emy Elleboog

De consultingfirma Deloitte heeft de namen van 50 bedrijven bekendgemaakt die genomineerd zijn voor de eerste Belgische ‘Deloitte Technology Fast 50’ ranglijst.

De Fast 50 ranglijsten van Deloitte bevatten bedrijven die de afgelopen jaren een uitzonderlijk snelle groei konden neerzetten. Ze zetten vaak bedrijven in de kijker die nog niet zo bekend zijn bij het brede publiek, maar die wel op weg zijn om een grote naam te worden in hun sector.

Het is de eerste keer dat Deloitte voor ons land een aparte ranglijst maakt voor technologiebedrijven.Vorige jaren gebeurde dat wel al op het niveau van de Benelux.

Het moet gaan om ondernemingen die hun hoofdkwartier in ons land hebben, een op technologie gebaseerd product of dienst hebben ontwikkeld, en die de voorbije vijf jaar sterk gegroeid zijn. Kandidaat-bedrijven konden de voorbije maanden meedingen naar een nominatie. De volledige lijst met genomineerden kunt u hier raadplegen.

Uit deze 50 zullen verschillende winnaars worden gekozen, die in de bloemetjes worden gezet tijdens een evenement op 22 oktober. Naast een algemene winnaar zijn er onder meer awards voor de meest duurzame groeier en de ‘meest disruptieve innovator’. Die laatste wordt zelf gekozen uit een selectie van ‘rijzende sterren’, wiens namen komende vrijdag (26 september) worden bekendgemaakt.

Deloitte kiest ook aparte winnaars in de categorieën ‘IT & Digital Solutions’, ‘Green Tech & Energy’, ‘Biotech & Medical Technology’, en ‘Internet, Media & Telecom’.

De selectie gebeurt door een jury die wordt voorgezeten door  Duco Sickinghe (ex-topman van Telenet en oprichter van het investeringsfonds Fortino) en waarin onder anderen ook Jurgen Ingels (CEO van Clear2Pay) en Christian Reinaudo (CEO van Agfa-Gevaert) zetelen. Deloitte werkt voor de organisatie samen met ING, Euronext en Fortino.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud