Designgoeroe Jony Ive opnieuw op voorplan bij Apple

Jony Ive. ©AFP

Sir Jonathan Ive, de designer die verantwoordelijk is voor het ontwerp van enkele van de meest iconische toestellen van Apple, neemt bij het bedrijf opnieuw de leiding over het designteam, na twee jaar in de luwte.

Jony Ive, zoals hij beter bekend is, werd in 2015 benoemd tot chief design officer bij Apple , maar liet de dagelijkse leiding over het designteam toen over aan andere managers. Dat gaf aanleiding tot geruchten over een mogelijk vertrek van de designer met rocksterstatus bij het bedrijf.

Het nieuwe Apple-hoofdkwartier ©AFP

Ive hield zich de voorbije twee jaar voornamelijk bezig met het ontwerp van het nieuwe hoofdkwartier van het bedrijf. Dat massieve cirkelvormige gebouw werd eerder dit jaar in gebruik genomen. 'Nu Apple Park is afgewerkt, rapporteert het designteam opnieuw direct aan Jony Ive, die volledig gefocust blijft op design', liet het duurste beursgenoteerde bedrijf ter wereld weten.

De 50-jarige Ive was een vertrouweling van de in 2011 overleden Apple-oprichter Steve Jobs. De Brit werkt al sinds 1992 voor Apple en is sinds 1996 de belangrijkste designer bij het computerbedrijf uit Cupertino in Californië. Aanvankelijk ontwierp hij enkel hardware, maar CEO Tim Cook, de opvolger van Jobs, plaatste hem ook aan het hoofd van softwaredesign.

In die hoedanigheid was Ive verantwoordelijk voor de look en feel van enkele van de succesvolste toestellen van Apple, zoals de iPod (muziekspeler), de iPhone (smartphone) en de iPad (tablet).

De voorbije jaren kreeg Apple, dat doorgaans hoge ogen gooit vanwege zijn industriële design, kritiek te verwerken over het ontwerp van enkele van zijn producten. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud