Advertentie

Drie miljoen Belgen netwerken op LinkedIn

©IMAGEGLOBE

De professionele sociaalnetwerksite van Microsoft blijft in ons land groeien.

Meer dan drie miljoen Belgen hebben een profiel op LinkedIn, het professionele sociale netwerk dat bijna een jaar geleden in handen kwam van technologiereus Microsoft. Daarmee is 60 procent van de Belgische beroepsbevolking lid van de website waarop werkgevers en werknemers elkaar kunnen vinden. De cijfers komen van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid. In de hele Benelux zijn 11 miljoen mensen lid.

Headhunters

500 miljoen
Wereldwijd zijn 500 miljoen mensen lid van het professionele sociale netwerk LinkedIn.

LinkedIn blijft fors groeien. Wereldwijd zijn al 500 miljoen mensen lid van het platform, dat in 2003 het levenslicht zag. Ondertussen is LinkedIn actief in meer dan 200 landen.

Op de site kunnen mensen zichzelf in de kijker zetten door er hun cv op te publiceren en te laten zien wat hun sterktes zijn op professioneel vlak. Zowel mensen die werkloos zijn als mensen met een succesvolle carrière zijn erop actief, want ook headhunters maken er gebruik van.

Microsoft

Jarenlang voer de sociaalnetwerksite een onafhankelijke koers. Maar vorig jaar in juni kondigde Microsoft aan dat het het bedrijf zou overnemen. Het bedrijf achter het besturingssysteem Windows legde 26 miljard dollar op tafel voor de overname.

Met de inlijving van LinkedIn was Microssoft andere technologiebedrijven zoals Alphabet (Google) en Facebook te snel af.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud