Advertentie

Dries Buytaert zoekt nieuwe CEO voor zijn bedrijf

Dries Buytaert richtte Acquia in 2007 op, nadat hij eerder al het websiteplatform Drupal had opgericht. ©Wim Kempenaers (WKB)

Tom Erikson wil stoppen als CEO bij het technologiebedrijf Acquia, dat in handen is van de Belg Dries Buytaert.

Acquia, het technologiebedrijf dat software ontwikkelt voor het webplatform Drupal, is op zoek naar een nieuwe CEO. De huidige, Tom Erikson, stopt ermee omdat hij een nieuwe wending wil geven aan zijn carrière.

Het technologiebedrijf heeft zijn hoofdkantoor in de Amerikaanse staat Massachusetts. Daar en in de 14 kantoren in zeven landen werken in totaal 750 werknemers. Het bedrijf boekt 150 miljoen dollar omzet.

Blijft bestuurder

'Ik prijs me gelukkig dat Tom mijn zakenpartner was en ik ben ongelooflijk trots op wat we samen hebben bereikt', reageert Buytaert. 'We gaan nu op zoek naar een nieuwe CEO. Wanneer we die hebben gevonden, zal Tom aftreden. Hij blijft wel lid van onze raad van bestuur, waar hij ons advies zal blijven geven.'

Erikson zal als bestuurder focussen op de verkoop en marketing. Buytaert zal zich toeleggen op productontwikkeling, samenwerkingen met andere bedrijven en overnames. Ook het personeelsbeleid zal hij opvolgen.

Overnames

'De timing van deze wijziging is goed', zegt hij. 'In het afgelopen decennium hebben we de fundamenten van ons businessmodel gelegd. Daar is Tom met ervaring in de technologiesector sterk in. Nu is het tijd om voort te bouwen op onze fundamenten, met meer productinnovatie, overnames in de technologiesector en strategische samenwerkingsverbanden.'

Acquia werd in 2007 In de Verenigde Staten opgericht door Buytaert. Het bedrijf ontwikkelt diverse diensten rond Drupal, het softwarepakket dat Buytaert als student uit de grond stampte en dat wereldwijd wordt gebruikt door webdesigners.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud