Duitse Compugroup en Italiaanse speler op shortlist voor Agfa Healthcare

Agfa Healthcare zou zeker 800 miljoen opbrengen, volgens bronnen van Reuters. ©Agfa

De Antwerpse Agfa-groep heeft drie kandidaat-overnemers voor een deel van zijn Healthcare-divisie gevonden. Twee ervan zijn Compugroup en Dedalus.

Zowel het Duitse Compugroup Medical als het Italiaanse Dedalus staan op de shortlist voor de overname van een deel van Agfa Healthcare, de afsplitsing van Agfa die zich toelegt op IT-systemen voor de gezondheidssector. Dat meldt Reuters dinsdag en werd door een goede bron aan De Tijd bevestigd. 

De redactie vernam dat nog een derde partij op de shortlist staat, maar de identiteit van die speler is niet duidelijk. Verschillende private-equityfirma’s hadden de voorbije weken interesse getoond in het dossier.

Stel uw vraag aan CEO aan Christian Reinaudo

Donderdag kan u chatten met de CEO van Agfa in onze reeks 'CEO Talks'. 

Volgens een bron werden alleen kandidaten geselecteerd die Agfa Healthcare op minstens 800 miljoen euro waarderen. Dat is meer dan het bedrag van 750 miljoen dat de voorbije weken circuleerde. Agfa zet evenwel niet de gehele gezondheidspoot te koop, zodat de opbrengst voor de groep een stuk lager zal liggen.

De drie kandidaten hebben nu tot eind deze maand of begin volgende maand om een bindend bod uit te werken. Het is de bedoeling dan tegen Kerstmis te tekenen met een van de partijen, om de deal volgend jaar juridisch af te ronden.

Mislukte overnamepoging

Compugroup is een sectorgenoot van Agfa Healthcare die in 2016 al eens een mislukte poging deed om de Agfa-groep helemaal over te nemen. Het bedrijf stopte vorige week onverwachts met een inkoopprogramma van eigen aandelen dat pas zes weken eerder was gestart. Dat wijst erop dat het cash vrijmaakt voor een grote deal.

Het Italiaanse Dedalus is een verdeler van ICT-oplossingen voor de gezondheidszorg die gecontroleerd wordt door de Franse private-equitygroep Ardian. Die heeft ook belangen in enkele Belgische bedrijven, zoals de kruidentherapiespecialist Inula, de IT-consultant Trustteam en Noordzee Helikopters Vlaanderen.

De betrokken bedrijven wilden geen commentaar kwijt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud