Ericsson sleept Apple voor de rechter

Ericsson zegt het intellectuele eigendom te bezitten van vele essentiële elementen voor de productie van onder meer de iPhone. ©Bloomberg

Ericsson, de Zweedse fabrikant van elektronische telecommunicatieapparatuur, sleept Apple voor de rechter in Duitsland, Nederland en Groot-Brittannië. De Amerikaanse producent van smartphones en computers zou gebruik maken van de technologie van Ericsson, zonder daarvoor te betalen.

Volgens het Zweedse bedrijf ging Apple niet in op een verzoeningspoging. Het zou zonder te betalen gebruik maken van gepatenteerde technologie die essentieel is voor de werking van het populairste product van Apple, de iPhone. De patenten hebben te maken met de computer-interface, batterijen, het mobiele netwerk en verscheidene onderdelen van het besturingssysteem. De boete zou kunnen oplopen tot 725 miljoen dollar (645 miljoen euro).

'Apple blijft gebruik maken van onze technologie zonder ooit één cent aan Ericsson betaald te hebben’, klinkt het bij Kasim Alfahali, hoofd intellectueel eigendom van Ericsson. 'Deze praktijken kunnen niet door de beugel. We zijn ervan overtuigd dat het gerecht ons gelijk zal geven.'

Niet voor het eerst

Het ironische van de zaak is dat Apple afgelopen januari zélf een klacht tegen het Zweedse bedrijf indiende. De Amerikaanse producent van smartphones gaat niet akkoord met de hoge prijs die Ericsson voor hun technologie aanrekent. 

Overigens is Apple niet het enige bedrijf waar Ericsson mee in de clinch ligt. Zo ging die andere grote technologiespeler, Samsung, vorig jaar nog akkoord met een schikking van een slordige 650 miljoen dollar voor het gebruik van gepatenteerde technologie.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud