Ex-vrouw gunt Jeff Bezos gros Amazon-aandelen

Het spaakgelopen huwelijk van Jeff Bezos en MacKenzie Tuttle zindert tot op de beursvloer na. ©REUTERS

Jeff Bezos, het iconische boegbeeld van Amazon.com, blijft na de scheidingsaffaire met zijn vrouw MacKenzie Tuttle eigenaar van drie kwart van het belang dat hij en zijn vrouw in de e-commercereus aanhielden.

Dat blijkt uit een mededeling van het koppel donderdag.

De aandelen die Bezos overhoudt in Amazon , worden gewaardeerd op ruim 35 miljard dollar (31 miljard euro). De ex-vrouw van de Amazon-oprichter maakte ook bekend dat ze haar financiële belangen in de Amerikaanse kwaliteitskrant The Washington Post en in Blue Origin, het ruimtevaartexploratiebedrijf van Bezos, zal opgeven.

De scheiding zorgde de voorbije maanden voor nervositeit op de beurs. Beleggers waren vooral in de ban van de vraag wat met de Amazon-aandelen van de voorzitter-CEO zou gebeuren. 's Werelds rijkste man bezit naar verluidt ongeveer 16 procent van de Amerikaanse e-commercegigant.

Er werd druk gespeculeerd of dat belang in gelijke delen zou worden verdeeld tussen Bezos en zijn echtgenote MacKenzie, dan wel of er onder het koppel een andere verdeelsleutel was afgesproken. Onduidelijk was ook of het stel met een huwelijkscontract was getrouwd. Maar Bezos behoudt het grootste deel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud