Extra krediet van 80 miljoen euro voor Kinepolis

©BELGA

De Belgische bioscoopuitbater Kinepolis gaat een extra krediet van 80 miljoen euro aan om de coronacrisis door te komen.

Dat meldt Kinepolis maandag nabeurs. De huisbankiers van het cinemabedrijf verlenen het krediet met een looptijd van drie jaar. Kinepolis krijgt wel voorwaarden opgelegd die de vervreemding van activa, overnames en de uitkering van dividenden beperken als het bedrijf boven een financiële schuldgraad van 3,75 wipt.

Voorts verlengen de banken de opschorting van kredietconvenanten tot 30 juni 2022. De convenanten zijn verbonden aan bancaire kredietfaciliteiten ten bedrage van 220 miljoen euro.

De coronapandemie, die bioscopen tot capaciteitsrestricties en uitstel van Hollywood-blockbusters dwong, zet de Gentse groep zwaar onder druk. Maar Kinepolis beklemtoont dat het een sterke balans en belangrijke cashreserves bezit. Dankzij besparingen heeft de groep naar eigen zeggen nog voldoende financiële middelen om een periode van meer dan tien maanden sluiting van al haar bioscopen te overbruggen.

We gaan ervan uit dat we in de loop van de komende maanden onze activiteiten kunnen hernemen en bouwen aan ons herstel.
Eddy Duquenne
CEO Kinepolis

'Het bijkomende krediet geeft ons het comfort om inzake liquiditeitsreserves voorbereid te zijn op scenario’s waarbij de afloop van de pandemie langer op zich laat wachten dan verhoopt', stelt Kinepolis-CEO Eddy Duquenne. 'Tot voor kort was er geen sprake van een derde golf, nu wel. We gaan ervan uit gaan dat we in de loop van de komende maanden onze activiteiten kunnen hernemen en bouwen aan ons herstel.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud