'Facebook betaalt 1 miljard voor chatbotspecialist'

Mark Zuckerberg, de topman van Facebook. ©REUTERS

De Amerikaanse socialenetwerkreus neemt Kustomer over, een Amerikaanse start-up die webplatforms en chatbots ontwikkelt die bedrijven makkelijker met klanten laat communiceren.

Volgens de krant The Wall Street Journal was Facebook bereid 1 miljard dollar op tafel te leggen voor Kustomer. Toen Kustomer een jaar terug een kapitaalronde organiseerde, werd het techbedrijf uit New York geschat op 710 miljoen dollar.

Facebook werkt vandaag al samen met Kustomer, dat nog maar vijf jaar geleden werd opgericht. De technologie van de start-up stelt ondernemingen in staat vlot te reageren als klanten vragen stellen via Facebooks berichtendienst Messenger.

Facebook Shops

Die technologie komt Facebook goed van pas nu de Amerikaans techreus deze lente uitpakte met Facebook Shops. Via dat initiatief wil Facebook onlineshoppen op zijn eigen socialenetwerksite en op Instagram vergemakkelijken.

Kustomer is de tweede grote overname die Facebook dit jaar doet. In mei heeft Facebook al zo'n 400 miljoen euro betaald voor het internetbedrijf Giphy, dat over de grootste collectie gifs beschikt. Die aankoop was ook goed nieuws voor de Belgische holding Sofina. Dat was met een belang van ruim 4 procent een belangrijke aandeelhouder van Giphy.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud